sigla site
Temeni si conditii

www.CamereHotel.ro

www.CamereHotel.ro este unul din site-urile oficiale al S.C. Aerotravel S.R.L. (denumita in continuare si "Aerotravel") cu sediul în Bucuresti, Str. Timisului nr. 67, parter, Sector 1, numar de ordine la Registrul Comertului J40/8755/1997, Cod Fiscal RO9919750, titulara a Licentei de turism nr. 1204 / 08.04.2002.

Informatiile continute in acest website sunt protejate de reglementarile romanesti si/sau internationale.

Acest document stabileste termenii si conditiile de accesare si utilizare a acestui webSite precum si termenii si conditiile de comercializare, contractare si/sau utilizare a diferitelor servicii/pachete de servicii turistice.

Prezentii termenii si conditii se refera la site-ul www.CamereHotel.ro si se adreseaza, sunt aplicabile si sunt obligatorii oricarei persoane (denumita in continuare si "utilizatorul"), indiferent de natura acesteia, care acceseaza acest site si/sau orice pagina de pe site si/sau acceseaza si/sau foloseste in orice mod orice informatie de pe site, total si/sau partial.

De asemenea, prezentii termenii si conditii se aplica si sunt obligatorii oricarui utilizator care doreste sa contracteze si/sau sa utilizeze orice servicii/pachete de servicii turistice prezentate pe site-ul www.CamereHotel.ro (denumite in continuare generic "servicii").

Prin accesarea acestui website si/sau a oricarei pagini de pe website si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de contractare si/sau utilizare a oricarui serviciu/pachet de servicii turistice, inclusiv prin efectuarea unei rezervari, dumneavoastra (utilizatorul) sunteti de acord cu si acceptati sa fiti legati de si sa vi se aplice toti termenii si conditiile prezentati in/pe acest site, care au valoare contractuala si se vor aplica ca si un contract intre dumneavoastra (utilizatorul) si Aerotravel. Daca nu sunteti de acord cu, daca nu doriti sa respectati in totalitate, daca nu intelegeti sau daca nu doriti sa fiti tinut(i) de termenii si conditiile prezentati in/pe acest site, va rugam sa nu utilizati in nici un fel si in nici un mod acest site.

Serviciile/pachetele de servicii turistice prezentate pe acest webSite sunt diverse si pentru comercializarea, contractarea si utilizarea unora dintre acestea se aplica in plus fata de prezentii termeni si conditii, si termenii si conditiile suplimentare prevazute explicit in cadrul website-ului si/sau comunicate de Aerotravel. Utilizatorul este obligat de asemenea sa respecte orice politici puse la dispozitie/aplicabile in ceea ce priveste serviciile. In cazul unor discrepante intre prezentii termeni si conditii si termenii si conditiile suplimentare, vor prevala termenii si conditiile suplimentare.

Utilizatorul trebuie sa acceseze, contracteze si sa utilizeze serviciile doar prin intermediul interfetelor disponibile online si conform instructiunilor si conditiilor oferite de Aerotravel.

Accesarea si/sau utilizarea website-ului si/sau a serviciilor nu ofera utilizatorului si nu va fi interpretata în sensul transmiterii sau conferirii vreunui drept catre utilizator cu privire la informatiile pe care acesta le acceseaza si/sau utilizeaza.

Toate drepturile asupra website-ului si a continutului acestui website, incluzand fara limitare drepturile de autor sau marcile, sunt proprietatea Aerotravel sau apartin altor proprietari de continut si prin prezentii termeni si conditii nu se acorda utilizatorului nici un drept de a utiliza vreo marca sau alt logo. In consecinta este necesara obtinerea acordului proprietarului de continut pentru utilizarea oricarui continut. In cazul in care continutul apartine altor proprietari de continut, Aerotravel nu este responabil in nici un fel si in nici un mod pentru acest continut si utilizatorul isi asuma faptul ca Aerotravel nu a facut nici o verificare cu privire la continut.

Aerotravel nu isi asuma nici o culpa si nu accepta nici o responsabilitate, de nici un fel, pentru continutul si/sau termenii si conditiile de utilizare ale nici unui site, indiferent de natura acestuia, incluzand acele site-uri de pe care poti accesa site-ul nostru sau care pot fi accesate prin intermediul site-ului nostru.

Informatiile continute in website-ul www.CamereHotel.ro , care apartin diferitilor proprietari de continut sunt prezentate si furnizate in majoritatea cazurilor “asa cum sunt” fara nici o promisiune, reprezentare sau garantie de vreun fel, expresa sau implicita, sau obligatie sau responsabilitate in ceea ce priveste calitatea, acuratetea, completitudinea sau eficienta respectivului continut.

In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, Aerotravel nu poate garanta ca poate asigura tot timpul si in toate cazurile confidentialitatea comunicatiilor prin intermediul acestui site. Comunicatiile prin internet nu sunt sigure si de aceea Aerotravel nu isi asuma nici o culpa si nu accepta nici o responsabilitate, de nici un fel, pentru continutul, deplinatatea si exactitatea informatiilor continute in comunicare prin internet si nici pentru vreo paguba, de orice fel, cauzata de virusi. De asemenea, Aerotravel nu garanteaza ca website-ul nu poate fi afectat de virusi sau de alte actiuni care pot genera defectiuni sau alte pierderi si nu accepta nici o responsabilitate pentru acestea.

Informatiile continute in acest webSite nu pot fi copiate, descarcate, modificate, transferate, distribuite, republicate, reproduse sau transmise, in orice forma si/sau prin orice mijloace, total si/sau partial, fara acordul prealabil scris al Aerotravel.

In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, Aerotravel nu va fi raspunzator si nu isi asuma nici o culpa si nu accepta nici o responsabilitate pentru nici un fel de pierderi si/sau daune si/sau prejudicii, indiferent de natura acestora, aduse prin si/sau rezultate din folosirea informatiilor continute in site-ul www.CamereHotel.ro sau prin nerespectarea termenilor si conditiilor de accesare si/sau utilizare a acestui website. In masura in care raspunderea Aerotravel poate fi atrasa, intreaga raspundere a Aerotravel va fi limitata (si nu va excede in nicio circumstanta) contravaloarea sumelor platite de Utilizator catre Aerotravel pentru serviciile in legatura cu care se solicita pierderile, daunele, costurile si/sau cheltuielile; in masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare aceasta stabileste limita maxima a raspunderii Aerotravel si orice alte raspunderi (incluzand fara limitare raspunderi pentru daune si/sau pierderi indirecte si/sau consecventiale) ale Aerotravel sunt in mod expres excluse.

Utilizatorul si persoana in numele si/sau pe seama carora utilizatorul actioneaza are obligatia de a apara si despagubi Aerotravel de si împotriva oricaror reclamatii, plângeri si/sau actiuni în justitie, ce rezulta din încalcarea unor drepturi de proprietate intelectuala sau altor drepturi protejate, si/sau oricaror daune-interese, costuri, taxe si cheltuieli de orice natura, cu privire sau în legatura cu folosirea informatiilor continute in site-ul www.CamereHotel.ro si/sau nerespectarea temenilor si conditiilor de accesare si/sau utilizare a acestui site si/sau in legatura cu contractarea si utilizarea serviciilor.

Informatiile continute in site-ul www.CamereHotel.ro si/sau termenii si conditiile de accesare si/sau utilizare a site-ului Error! Hyperlink reference not valid.o, pot fi modificate fara previz. Este obligatia dumeavoastra ca ori de cate ori accesati site-ul si/sau a orice pagina de pe site si/sau accesati si/sau folositi in orice mod, orice informatii de pe site, sa verificati daca informatiile continute in site-ul mai sus mentionat si/sau termenii si conditiile de accesare si/sau utilizare a acestui website au fost modificate. Anumite clauze ale termenilor si conditiilor de accesare si/sau utilizare a site-ului pot fi inlocuite, modificate si/sau circumstantiate de anumite clauze aflate pe diferite pagini ale site-ului si viceversa sau se pot afla in legatura cu acestea si in consecinta trebuie sa verificati toate informatiile continute in site-ul www.CamereHotel.ro si/sau termenii si conditiile de accesare si/sau utilizare a site- ului ori de cate ori il accesati si/sau a orice pagina de pe site si/sau accesati si/sau folositi in orice mod, orice informatii de pe site. Prin accesarea site-ului si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de folosire, dupa realizarea modificarilor anterior mentionate, sunteti de acord cu si acceptati sa vi se aplice toti termenii si conditiile din site, asa cum au fost modificate. Orice modificari isi produc efectul de la data publicarii acestora pe site.

In cazul in care prin accesarea site-ului si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de folosire, rezulta necesitatea efectuarii oricaror cheltuieli si/sau repararea si/sau inlocuirea oricaror elemente software sau hardware, acestea vor cadea in sarcina dumneavoastra.

Utilizatorul nu are dreptul sa creeze linkuri catre site fara acordul prealabil scris al Aerotravel.

Aerotravel isi rezerva dreptul, la discretia sa, sa limiteze sau sa inceteze accesul total si/sau partial la site si/sau la continutul aflat pe site, fara preaviz sau alte obligatii. Aerotravel nu poate garanta furnizarea neintrerupta a site-ului.

Oricare si toate comunicarile trimise de Aerotravel sunt private si confidentiale, pot contine drepturi de autor, pot fi protejate legal sau in alt mod impotriva dezvaluirii. Daca nu sunteti destinatarul care trebuie sa primeasca aceste comunicari, sunteti notificat prin prezenta ca orice dezvaluire, copiere, distribuire sau folosirea in alt mod, sau initierea oricarei actiuni bazata pe continutul oricarei informatii din acest comunicari este strict interzisa si poate fi ilegala. Daca nu sunteti destinatarul care trebuie sa primeasca acest comunicari, va rugam sa stergeti imediat aceste comunicari si oricare din fisierele atasate acestuia, sa nu le deschideti, copiati, pastrati sau folositi in orice alt mod pe acestea si nici o parte a acestora, in nici un scop, sa nu dezvaluiti in totalitate si/sau in parte continutul acestora si va rugam sa telefonati catre sau sa notificati expeditorul imediat, returnand comunicarea.

Neluarea anumitor masuri sau neexercitarea intr-un anumit timp a anumitor drepturi de catre Aerotravel nu inseamna ca Aerotravel a renuntat la luarea respectivelor masuri sau exercitarea respectivelor drepturi.

Acest website poate fi accesat de oriunde din Romania si de oriunde din lume. Aerotravel nu ofera nici o asigurare, declaratie sau reprezentare ca, continutul acestui site se supune legilor, indiferent de natura acestora, a altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

Aerotravel nu garanteaza ca informatia de pe site nu poate avea erori sau lipsuri, dar va depune toate diligentele pentru a corecta erorile sau lipsurile dupa ce Aerotravel ia la cunostinta despre acestea.

Site-ul www.CamereHotel.ro (incluzand termenii si conditiile de accesare si/sau utilizare a site-ului ) va fi interpretat, i se va aplica si va fi guvernat de legea romana, care este legea aplicabila in cazul oricarei dispute care poate aparea in legatura cu prezentul site, excluzand posibilitatea referirii la conflictele de legi. In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, orice litigiu decurgând din sau în legatura cu acest acest site si/sau in legatura cu accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau si/sau in legatura cu accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire si/sau in legatura cu orice contractare si/sau utilizare a diferitelor servicii/pachete de servicii turistice se va solutiona de instantele competente din Bucuresti care vor avea jurisdictie exclusiva, excluzand posibilitatea referirii la conflictele de legi si utilizatorul accepta accest lucru.

Aerotravel va putea pune la dispozitia Utilizatorului prin intermediul website-ului diferite sisteme de a cauta si verifica diferite disponibilitati si a efectua diferite rezervari pentru diferite servicii/pachete de servicii turistice. Pentru anumite rezervari si vanzari de bilete se vor aplica in plus fata de prezentii termeni si conditii, si termenii si conditiile suplimentare prevazute pe site si/sau comunicate de Aerotravel.

Aerotravel poate actiona ca si intermediar pentru diferiti furnizori de servicii/pachete de servicii turistice si/sau organizatori de calatorii turistice (denumiti in continuare furnizorii sau organizatorii). In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, Aerotravel nu este responsabil si nu garanteaza in nici un fel pentru serviciile si continutul oferit de asemenea furnizori. De aceea, utilizatorul trebuie sa verifice in toate cazurile inainte de a contracta sau utiliza diferite servicii ca informatiile din continutul de pe site sunt actuale si exacte.

Utilizatorul este responsabil pentru obtinerea si folosirea oricaror documente de calatorie iar Aerotravel nu isi asuma nici o responsabilitate in acest sens.

In cazul in care pe varianta in limba romana a site-ului apar informatii in limba engleza, utilizatorul este responsabil pentru completa si corecta intelegere a tuturor informatiilor. In toate cazurile utilizatorul este responsabil pentru completa si corecta intelegere a tuturor informatiilor de pe site.

Orice rezervare efectuata pe webSite va fi considerata drept intentia utilizatorului de a achizitiona un anumit serviciu/pachet de servicii turistice. Rezervarea nu are nici o valoare fara o confirmare prealabila.

In plus fata de prezentii termeni si conditii si termenii si conditiile suplimentare se vor aplica si termenii si conditiile furnizorilor de servicii, precum si regulile stabilite de liniile aeriene.

Utilizatorul este responsabil pentru verificarea si respectarea termenilor si conditiilor furnizorilor de servicii precum si a regulilor stabilite de liniile aeriene. Utilizatorul este responsabil pentru a verifica daca acesti termeni si conditii contin diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani, restrictii de orice natura, taxe suplimentare, costuri privind transferurile de la un aeroport / terminal la altul. De asemenea, Utilizatorul este obligat ca in toate cazurile sa verifice care sunt toti termenii si conditile aplicabile pentru o anumita oferta pentru un anumit serviciu/pachet de servicii turistice.

In functie de termenii si conditiile furnizorilor, la momentul rezervarii utilizatorului i se poate cere plata integrala sau partiala a serviciului rezervat, iar plata va fi efectuata in contul Aerotravel sau ale furnizorului de servicii. Utilizatorul ia la cunostinta si este de acord cu faptul ca in anumite cazuri, anumite date privind de cartea de credit a utilizatorului pot fi transferate catre furnizorii de servicii. De asemenea, Aerotravel isi rezerva dreptul de a efectua anumite verificari si de a cere anumite informatii pentru a minimiza efectele incercarii de fraudare a cartii de credit si utilizatorul se obliga sa le puna la dispozitia Aerotravel in timp util. Utilizatorul este singurul responsabil pentru comunicarea corecta a adresei unde vor fi livrate documentele de calatorie.

Orice costuri, tarife si taxe pot fluctua datorita modificarii cursului de schimb.

Aerotravel nu este responsabila pentru capacitatea si aptitudinile utilizatorului de a accesa ori utiliza site-ul si nici pentru rezultatele unor astfel de actiuni. Utilizatorul garanteaza ca are capacitatea ceruta de lege pentru a accesa si utilizare acest site si/sau a contracta si/sau utiliza diferite servicii/pachete de servicii turistice si de asemenea garanteza pentru veridicitatea datelor furnizate.

Utilizatorul garanteaza ca nu va accesa si utiliza site-ul in scopuri ilegale si nu va genera rezervari care nu sunt onorate.

Aerotravel poate utiliza adresele de posta electronica ale utilizatorilor, obtinute cu ocazia accesarii acestui site de catre utilizatori si/sau cu ocazia comercializarii si/sau contractarii si/sau utilizarii oricarui serviciu/pachet de servicii turistice, inclusiv cu ocazia efectuarii unei rezervari, în scopul efectuarii de comunicari comerciale referitoare la produse sau servicii similare pe care acea persoana le comercializeaza. Utilizatorii au dreptul de a se opune unei asemenea utilizari, atât la obtinerea adresei de posta electronica, cât si cu ocazia fiecarui mesaj, în cazul în care clientul nu s-a opus initial; utilizatorii pot oricand subscrie la newsletter-ul Aerotravel.

Politicile de confidentialitate Aerotravel arata modul in care sunt prelucrate datele utilizatorilor, incluzand datele cu caracter personal.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de contractare si/sau utilizare a oricarui serviciu/pachet de servicii turistice, inclusiv prin efectuarea unei rezervari, dumneavoastra (utilizatorul) sunteti de acord cu si acceptati sa fiti legati de si sa vi se aplice toti termenii si conditiile prezentati in politicile de confidentialitate de pe acest site, care au valoare contractuala si se vor aplica ca si un contract intre dumneavoastra (utilizatorul) si Aerotravel si sunteti de acord si acceptat ca toate datele sa fie prelucrate de Aerotravel in conformitate cu politicile de confidentialitate de pe acest site.

Pentru a contracta si/sau utiliza unele dintre servicii, poate fi necesar ca utilizatorul sa isi creeze un cont; in aceste cazuri se pot aplica termeni si conditii suplimentare iar Aerotravel are oricand dreptul sa acceseze si/sau sa dezactiveze contul utilizatorului.

Rezervarile realizate si neanulate pana la termenul limita de anulare specificat in sistem sau comunicat de Aerotravel se considera ca implica plata intregului pachet de servicii.

Utilizatorul este de acord ca nu se accepta cererile de rambursare a diferentelor dintre pretul de la receptie si pretul platit de utilizator. Utilizatorul ia la cunostinta ca hotelurile au dreptul sa ceara la sosire detaliile cardului de credit sau diferite depozite care sa acopere si sa garanteze orice costuri suplimentare care pot aparea in timpul sederii utilizatorului.

Utilizatorul ia la cunostinta ca tipurile de camere intr- un hotel pot depinde de disponibilitatea acelui tip de camera in hotel si pot varia in functie de hotel si/sau de tara in ceea ce priveste categorizarea tipurilor de camere iar marimile paturilor, aranjamentul si configuratia lor pot diferi de la un hotel la altul. Utilizatorul ia de asemenea la cunostinta ca, clasificarea hotelurilor ofera doar un nivel aproximativ de facilitati, servicii si comoditati care pot diferi de la tara la tara.

Utilizatorul se obliga sa informeze hotelul despre orice situatie aparuta.

Utilizatorul trebuie sa se informeze asupra conditiilor de clima, politice, sociale din locatiile in care va calatori, precum si politicile hotelurilor in legatura cu toate aspectele care il intereseaza pe utilizator.

Utilizatorul trebuie sa se asigure ca toate detaliile din voucher sunt corecte.

Utilizatorul trebuie sa se informeze asupra conditiilor impuse de furnizori privind timpii de imbarcare, reconfirmarea zborurilor sau a oricaror alte reguli, intervalul orar in care se face cazarea, limita de varsta a participantilor la calatorie, etc.
Securitatea datelor personale

Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre Aerotravel pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc.

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. Aerotravel se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si Aerotravel.

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru.

Aerotravel se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastra trimisa la adresa: Str. Mantuleasa nr.31, et.1, Sector 2, Bucuresti, Romania, se obliga: sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; sa inceteze prelucrarea datelor dumneavoastra personale.

Aerotravel certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):
a) dreptul de a cere Aerotravel sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an;
b) dreptul de a cere Aerotravel sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
c) dreptul de a cere Aerotravel sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor dvs personale;
d) in cazul platilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul solutiilor de plata online oferite de Romcard SA.

In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:
Aerotravel si Romcard SA garanteaza securitatea sistemelor informatice.

Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele Aerotravel sau pe serverele Romcard SA.

In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.CamereHotel.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL www.CamereHotel.ro VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI www.CamereHotel.ro SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

Prevederi legale specifice

In cazul in care Utilizatorul se hotaraste sa contracteze anumite servicii/pachete de servicii turistice de la Aerotravel, Aerotravel va vinde cate Utilizator servicile/ pachetele de servicii turistice înscrise în voucher, bilet de odihna – tratament, bilet de excursie, care vor fi communicate de catre Aerotravel catre utilizator, si va elibera documentele de plata.

În cazul în care Aerotravel este nevoita sa modifice una dintre prevederile esentiale ale intelegerii (“contractul") dintre Aerotravel si utilizatorul care este si turist (“turistul"), Aerotravel va informa turistul cu cel putin 15 zile înainte de data plecarii.

Aerotravel poate sa modifice pretul contractului, în sensul majorarii sau micsorarii, dupa caz, numai daca modificarea are loc ca urmare a variatiilor costurilor de transport, ale redeventelor si ale taxelor aferente serviciilor de aterizare, debarcare/îmbarcare în porturi si aeroporturi si ale taxelor de turist ori ale cursurilor de schimb valutar aferente pachetului de servicii turistice contractat.

În cazul în care, dupa începerea calatoriei turistice, o parte importanta din serviciile turistice prevazute în contract nu este realizata sau Aerotravel constata ca nu le va putea realiza, aceasta este obligata:
a) sa ofere turistului alternative corespunzatoare în vederea continuarii calatoriei turistice fara majorarea pretului, respectiv serviciile turistice oferite sa fie de aceeasi calitate si cantitate;
b) sa restituie turistului sumele ce reprezinta diferenta dintre serviciile turistice achitate si cele efectiv prestate în timpul calatoriei turistice;
c) în cazul în care nu pot fi oferite turistului alternative corespunzatoare sau acesta nu le accepta din motive întemeiate, sa asigure fara costuri suplimentare transportul retur al turistului la locul de plecare ori în alt loc agreat de acesta si, dupa caz, despagubirea pentru serviciile neprestate.

Aerotravel este raspunzatoare pentru buna executare a obligatiilor asumate prin contract, cu exceptia urmatoarelor cazuri:
a) când neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasa a obligatiilor asumate prin contract se datoreaza turistului;
b) când neîndeplinirea obligatiilor se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor împrejurari pe care nici Aerotravel, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificari de orar sau de itinerar, întârzieri în traficul mijloacelor de transport etc.).

Aerotravel va furniza în scris turistului, cu cel putin o zi înainte de data plecarii, urmatoarele informatii, in masura in care le are la cunostinta:
a) orarele, locurile escalelor si legaturile, precum si, dupa caz, locul ce urmeaza sa fie ocupat de turist în fiecare dintre mijloacele de transport incluse în contract;
b) denumirea, sediul/adresa, numerele de telefon si de fax ale reprezentantei locale a organizatorului si/sau a detailistului ori, în lipsa acesteia, un numar de apel de urgenta care sa îi permita contractarea organizatorului si/sau a detailistului de servicii;
c) pentru calatoriile minorilor neînsotiti de parinti, informatii care sa permita parintilor stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul cazarii copilului.

În cazul în care turistul nu poate sa participe la calatoria turistica, acesta poate sa cesioneze contractul unei terte persoane care îndeplineste toate conditiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligatia de a anunta în scris Agentia cu cel putin 5 zile înaintea datei de plecare. În acest caz, Agentia reziliaza contractul cu turistul care cesioneaza contractul si încheie un alt contract cu noul turist. Pentru calatoriile individuale, în cazul în care mijlocul de transport este avionul, transferul poate fi efectuat numai daca exista posibilitatea transferarii locului de zbor. Turistul care cedeaza pachetul sau de servicii, precum si cesionarul sunt responsabili în mod solidar la plata pretului calatoriei si a eventualelor costuri suplimentare aparute cu ocazia acestei cedari.

În cazul sejururilor de odihna si/sau de tratament, turistul are obligatia sa respecte programul de acordare a serviciilor în România, respectiv: în statiunile de pe litoral, cazarea se face la ora 18.00 a zilei de intrare si se termina la ora 12.00 a zilei înscrise pe voucher ori pe biletul de odihna si/sau de tratament; în statiunile din tara, altele decât cele de pe litoral, cazarea se face începând cu ora 12.00 a zilei de intrare si se termina cel târziu la ora 12.00 a zilei urmatoare celei înscrise pe bilet.

În cazul în care preturile stabilite în contract sunt majorate cu peste 10%, turistul poate rezilia contractul, având dreptul la rambursarea de catre Agentie a sumelor platite.

Turistul este obligat sa comunice Agentiei, în termen de 5 zile calendaristice de la primirea înstiintarii privind modificarea uneia dintre prevederile esentiale ale contractului, hotarârea sa de a opta pentru:
a) rezilierea contractului fara plata penalitatilor; sau
b) acceptarea noilor conditii ale contractului.

În cazul în care turistul reziliaza contractul sau Aerotravel anuleaza calatoria turistica înaintea datei de plecare, turistul are dreptul:
a) sa accepte la acelasi pret un alt pachet de servicii turistice de calitate echivalenta sau superioara, propus de Aerotravel;
b) sa accepte un pachet de servicii turistice de calitate inferioara, propus de Aerotravel, cu rambursarea imediata a diferentei de pret;
c) sa i se ramburseze imediat toate sumele achitate în virtutea contractului.

În toate cazurile mentionate turistul are dreptul sa solicite Aerotravel si o despagubire pentru neîndeplinirea prevederilor contractului initial, cu exceptia cazurilor în care:
a) anularea s-a facut datorita nerealizarii numarului minim de persoane mentionat în contract, iar Aerotravel a informat în scris turistul cu cel putin 15 zile calendaristice premergatoare datei plecarii;
b) anularea s-a datorat unui caz de forta majora (circumstante imprevizibile, independente de vointa celui care le invoca si ale caror consecinte nu au putut fi evitate în ciuda oricaror eforturi depuse, în aceasta nefiind incluse suprarezervarile, caz în care responsabilitatea revine companiei aeriene);
c) anularea s-a facut din vina turistului.

Turistul are dreptul sa rezilieze în orice moment, în tot sau în parte, contractul, iar în cazul în care rezilierea îi este imputabila, este obligat sa despagubeasca Aerotravel pentru prejudiciul creat acesteia, cu exceptia cazurilor de forta majora definite conform legii.

Daca turistul solicita schimbarea hotelului, structurii camerelor sau a oricarora dintre servicii, aceasta echivaleaza cu rezilierea contractului, cu aplicarea penalitatilor legale la momentul respectiv, si încheierea unui nou contract.

Turistul este obligat sa achite la receptia unitatii hoteliere taxa de statiune, taxa de salubrizare, precum si alte taxe locale, fara a putea pretinde despagubiri sau returnarea sumelor de la Aerotravel.

Turistul este obligat sa prezinte la receptia unitatii hoteliere actele sale de identitate, precum si documentul de calatorie eliberat (voucher, bilet de odihna si/sau de tratament), în vederea acordarii serviciilor turistice.

Renuntari, penalizari, despagubiri
În cazul în care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Aerotravel penalizari dupa cum urmeaza:
a) 10 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecarii;
b) 50 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face în intervalul 16 – 30 de zile înainte de data plecarii;
c) 100 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Pentru biletele de odihna si/sau de tratament cumparate prin organizatii sindicale, Aerotravel va face restituiri numai în baza cererilor de renuntare contrasemnate si stampilate de reprezentantul organizatiei sindicale.

În cazul în care o ambasada refuza sa acorde viza de intrare pentru efectuarea pachetului de servicii, turistului i se vor retine toate taxele achitate de Agentie prestatorilor directi, precum si cheltuielile de operare proprii acesteia.

În cazul în care turistul care a intrat pe teritoriul statului în care se realizeaza pachetul de servicii turistice refuza sa se mai întoarca în România si autoritatile din tara respectiva fac cheltuieli de orice natura cu acesta, turistul respectiv are obligatia de a suporta toate aceste cheltuieli.

Penalizarile echivalente cu pretul contractului se aplica si în cazul în care turistul nu ajunge la timp la aeroport sau la locul de plecare, daca nu poate pleca în calatorie pentru ca nu are actele în regula sau daca este întors de la granita de catre politia de frontiera.

Turistul trebuie sa depuna în scris cererea de renuntare la pachetul de servicii turistice, cu numar de înregistrare la Agentia la care a achitat serviciile. În caz contrar, cererea de renuntare nu este luata în considerare.
Agentia va acorda despagubiri în functie de gradul de nerespectare a obligatiilor din contract.

În cazul în care turistul este nemultumit de serviciile turistice primite, acesta are obligatia de a întocmi o sesizare în scris, clar si explicit, cu privire la deficientele constatate la fata locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât Agentiei, cât si prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului).

Atât Agentia, cât si prestatorul de servicii turistice vor actiona imediat pentru solutionarea sesizarii. În cazul în care sesizarea nu este solutionata sau este solutionata partial, turistul va depune la sediul Agentiei o reclamatie în scris, în termen de maximum 3 zile calendaristice de la încheierea calatoriei, Agentia urmând ca, în termen de 14 zile calendaristice, sa comunice turistului despagubirile care i se cuvin.

Asigurari – Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilitatii sau falimentului Agentiei la Societatea de Asigurare ASTRA ASIGURARI din localitatea Bucuresti, str. Nerva Traian nr. 3, telefon 021 318 8080, fax 021 318 8074.

Facultativ, turistul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care sa acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistenta care sa acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boala sau deces, ori a unui contract de asigurare pentru bagaje.

Aerotravel va comunica turistului, dupa caz, si urmatoarele:
a) voucherul, biletul de odihna – tratament, biletul de excursie, dupa caz;
b) programul turistic, în cazul actiunilor turistice.

Prezenti termeni si conditii se completeaza cu orice informatii comunicate de Aerotravel, informatii care pot fi comunicate si prezentate si sub forma unui catalog, pliant sau alt înscris, turistul fiind astfel informat despre aceasta iar respectivele informatii trebuie sa contina toate informatiile prevazute de reglementarile legale in vigoare. In cazul unor discrepante intre prezentii termeni si conditii si termenii si informatiile comunicate de Aerotravel, vor prevala informatiile comunicate de Aerotravel.

Comercializarea pachetelor de servicii turistice se va face în conformitate cu prevederile prezentilor termenii si conditii, a termenilor si conditiilor suplimentare, a conditiilor furnizorilor de servicii si a reglementarilor legale in vigoare.

Aerotravel va anunta turistul despre orice plati care trebuie efectuate in legatura cu contractarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice precum si termenele de plata. Pentru fiecare zi de intarziere in plata oricaror sume care sunt datorate Aerotravel, turistul va plati Aetrotravel penalitati, cu titlu de daune moratorii, de 0,1% din contravaloarea sumelor neachitate la termen, pana la achitarea acestora in totalitate.

În cazul în care anumiti termeni sau conditii devin inaplicabili aceasta nu va afecta valabilitatea sau aplicabilitatea celorlalti termeni sau conditii, care vor continua sa ramâna în vigoare si sa produca efecte juridice ca si cum termeni sau conditiile deveniti inaplicabili ar fi fost nescrisi.

Limitarile sau excluderile oricaror garantii sau raspunderi continute in prezentul contract nu afecteaza si nu prejudiciaza drepturile legale ale utilizatorului care este consumator.

Prin forta majora se intelege orice eveniment extern si/sau imprejurare externa, independente de vointa partii care invoca forta majora, cu caracter exceptional, absolut invincibil si inevitabil, absolut imprevizibil si de neînlaturat, si care, survenind dupa incheierea contractului, impiedica sau intarzie, total sau partial, indeplinirea obligatiilor izvorand din acest contract. Nu este considerat forta majora un eveniment care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligatiilor uneia dintre parti. Forta majora trebuie constatata de o autoritate competenta. Forta Majora apara de raspundere partea care o invoca, dar numai in masura si pentru perioada in care partea este impiedicata sau intarziata sa-si execute obligatia din pricina situatiei de forta majora. Fiecare parte va depune toate diligentele pentru a reduce cat mai mult posibil efectele rezultand din forta majora. Partea care invoca forta majora va comunica în scris, celeilalte parti, dovada intervenirii cazului de forta majora, în maxim 5 zile de la aparitia acestuia. Aceeasi procedura si modalitate de notificare se aplica si pentru incetarea situatiei de forta majora.

Aerotravel poate trimite orice comunicari si/sau notificari la adresa comunicata de utilizator sau la orice adresa de fax sau email a utilizatorului/comunicata in orice fel de utilizator.
Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de contractare si/sau utilizare a oricarui serviciu/pachet de servicii turistice, inclusiv prin efectuarea unei rezervari, utilizatorul declara nu este in stare de nevoie, ca are cunostintele necesare si experienta necesara pentru a intelege prezentii termeni si conditii si declara ca nu sunt indeplinite conditile pentru aplicarea leziunii.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de contractare si/sau utilizare a oricarui serviciu/pachet de servicii turistice, inclusiv prin efectuarea unei rezervari, utilizatorul declara ca isi asuma orice schimbari exceptionale si/sau imprevizibile ale împrejurarilor intervenite dupa incheierea prezentului contract, incluzand fara limitare orice schimbari care ar face vadit injusta obligarea uneia din parti la executarea obligatiei, precum si orice riscuri referitoare la aceste schimbari si confirma inexistenta dreptului de a solicita in instanta adaptarea sau incetarea contractului in caz de impreviziune.

Utilizatorul nu este exonerat de raspundere contractuala in situatiile de caz fortuit ori a altor evenimente asimilate acestuia, raspunderea nefiind înlaturata atunci când prejudiciul este cauzat de caz fortuit ori de alte evenimente asimilate acestuia.

Proiect My Web Master   |   Administrat Aerotravel Lufthansa City Center